Distortions for one multiplex (DVB-T)

General discussion . (Do not post bug reports or feature requests in this section!)

Moderators: FredB, X05, Dreamer

Misiek0511_1234
Posts: 1
Joined: Sat Jul 01, 2017 7:52 am

Distortions for one multiplex (DVB-T)

Postby Misiek0511_1234 » Sat Jul 01, 2017 9:09 am

Since a few days i have a problem with receiving signal from one transponder. Signal quality and strength levels are stable, at about 90%, but a green "$" icon appears next to signal bars and both vision and sound are heavily distorted or disappear at all. It happens for all channels (public, uncoded) in this multiplex. Other multiplexes emited from the same locations are OK.
I suppose that the problem is connected neither with software nor with hardware, since I have tried several TV tuner cards/USB sticks with the same result.

Any idea, what's the reason and what I could do about it?
Attachments
Distortions.jpg
Distortions.jpg (147.62 KiB) Viewed 304 times

User avatar
rel
relocation
Posts: 2006
Joined: Fri Jun 16, 2006 9:50 am

Re: Distortions for one multiplex (DVB-T)

Postby rel » Sun Jul 23, 2017 12:25 pm

check packet losses (in analysis->statictics )
- maybe tuner is getting hot
- maybe tranponder bitrate is too much for your motherboard to handle (if it is a USB stick, USB port etc)
- compare tuner's maximum bitrate and transponder's bitrate
- play with video codec settings, disable/enable hardware features etc.
- try to record in renderlerss and check if recorded file plays fine in VLC
DVB Dream - because I have to dream about having time to code it

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests