FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

General discussion . (Do not post bug reports or feature requests in this section!)

Moderators: FredB, X05, Dreamer

temizel
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:40 am

Postby temizel » Sat Dec 01, 2007 3:58 pm

I have done lan broadcasting. But there is an error. I can see video but there is no sound. Can anyone help?
Sorry for bad english.

Technisat Skystar 2 v2.6D / Turksat 1C / Hotbird 13E / Telstar 12 15W
Professional
Not too shy to talk
Posts: 16
Joined: Tue Nov 27, 2007 6:00 pm

Postby Professional » Sat Dec 01, 2007 9:36 pm

you should select the audio track from vlc if you use channels that has multi audio pid

VLC ـــــــــــــــ> Audio ــــــــــــــ>Audio Track ــــــــــــ>then select the language you use
K-World DVB card
VGA Card ATI x1200 1024 MB
watch almost 25 satellites
AMD Athlon(tm) 64x2 Dual Core Processor4600+2.41 GHz.
Memory Ram 2048 MB
System type 32-bit Operating System
Professional
Not too shy to talk
Posts: 16
Joined: Tue Nov 27, 2007 6:00 pm

Postby Professional » Sat Dec 01, 2007 10:04 pm

TurboTronix wrote:
Can HDTV feed be transmitted as well without any freezes?


try to do this in VLC
so this:
Open the preferences
Tick advanced in the lower right corner
Go to "Input/Codec"
Go to "other codecs" subcategory
Go to "FFmpeg"
Put the "skip-filter for H264" to all
Restart VLC



and it will work well
Last edited by Professional on Thu Jun 05, 2008 8:07 am, edited 1 time in total.
K-World DVB card

VGA Card ATI x1200 1024 MB

watch almost 25 satellites

AMD Athlon(tm) 64x2 Dual Core Processor4600+2.41 GHz.

Memory Ram 2048 MB

System type 32-bit Operating System
temizel
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:40 am

Postby temizel » Sat Dec 15, 2007 11:07 am

Professional wrote:you should select the audio track from vlc if you use channels that has multi audio pid

VLC ـــــــــــــــ> Audio ــــــــــــــ>Audio Track ــــــــــــ>then select the language you use


Already done this. No sound too. I have SPDIF connection with hi-fi. Is there an error with spdif?
Technisat Skystar 2 v2.6D / Turksat 1C / Hotbird 13E / Telstar 12 15W
CausticSoda
Just can't stay away
Posts: 41
Joined: Mon Dec 31, 2007 4:11 pm

Postby CausticSoda » Mon Dec 31, 2007 7:26 pm

I did exactly as the post #1 said, but VLC doesn't work right. Does anybody know what codec it needs to make it work? The stats page shows that it is receiving the stream, but then does nothing with it. Obviously, it needs a codec that I don't have.
Twinhan 1027
Dishpro LNB
Professional
Not too shy to talk
Posts: 16
Joined: Tue Nov 27, 2007 6:00 pm

Postby Professional » Wed Jan 02, 2008 9:04 am

temizel wrote:
Professional wrote:you should select the audio track from vlc if you use channels that has multi audio pid

VLC ـــــــــــــــ> Audio ــــــــــــــ>Audio Track ــــــــــــ>then select the language you use


Already done this. No sound too. I have SPDIF connection with hi-fi. Is there an error with spdif?


try to use DD 1.3c
K-World DVB card

VGA Card ATI x1200 1024 MB

watch almost 25 satellites

AMD Athlon(tm) 64x2 Dual Core Processor4600+2.41 GHz.

Memory Ram 2048 MB

System type 32-bit Operating System
Netsufer
Posts: 2
Joined: Tue Jun 02, 2009 8:19 am

Postby Netsufer » Tue Jun 02, 2009 8:57 am

Hi :P
Any news about vlc "no audio" problem?
I can't use 1.3c because I am on win2k8 server and it doesn't work :roll:
1.4i works fine but vlc gets no audio in streaming :(
Thanks 8)
Twinhan 1030 ci
JerzyG
Posts: 1
Joined: Sun Dec 25, 2011 2:20 pm

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby JerzyG » Sun Dec 25, 2011 2:28 pm

Hi!
I've got a problem with broadcasting to all computers in tle network 255.

My IP adres is 192.168.2.100
Mask 255.255.255.0
Getaway 192.168.2.1

In DD when i set 192.168.2.101 (my Laptop) and in VLC udp://@:1234 it is OK
But when i try to broadcast to all 192.168.2.255 the VLC under udp://@:1234 don't play anything.

Can someone help me ?
THX
User avatar
rel
relocation
Posts: 2006
Joined: Fri Jun 16, 2006 9:50 am

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby rel » Tue Dec 27, 2011 6:41 am

I think network broadcasting isnt supported in some network hardware (most of new hardware)
maybe you can find some setting in hardware configuration
also you might need to check your firewall configuration on the server/client PCs
DVB Dream - because I have to dream about having time to code it
poppo
love DVB Dream!
Posts: 75
Joined: Sun Nov 29, 2009 10:29 pm
Location: Poland

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby poppo » Tue Dec 27, 2011 1:18 pm

rel i did a simple test on my win 7x64 runin DD and other computer XP runin newest VLC as client for udp broadcast results are somewhat srtange

Win7 ip 192.168.2.2 netmask 255.255.255.0 broadcast address 192.168.2.255
Setting up DD 1.7a to stream to lan broadcast address (192.168.2.255 port 1234 )and connecting from VLC on XP box (using udp:// no play packet monitoring tool shows no udp broadcast packets coming in

Setting up DD to stram on 127.0.0.1 port 12345 and restreaming this via VLC (source udp://127.0.0.1 ) to lan broadcast (192.168.2.255 port 1234) result perfect paly on client workstation same connection URI

BTW Firewall disabled on both mashines during test couse XP SP2 and later tend to drop any broadcast trafic

additional note source URI for local VLC MUST be without port as specyfying it with port causes an eror in opening stream
SkyStar HD with TechnoTrend 5.0.2.1 drivers
reported by system as TT-budget S2-3200 (BDA)
on Windows XP/Vista/7 all 64 bit
mainly windows 7 x64 pro PL

Intel Q6600 12GB of RAM
GeForce GTX 280
dish at HotBird/Astra standart DiSEQC 1.0 swich
Motherboard Asus P5Q
Likvid
Not too shy to talk
Posts: 12
Joined: Tue Mar 13, 2012 4:18 am

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby Likvid » Mon Mar 26, 2012 5:40 pm

Don't use broadcast address when streaming from DD as it will use more resources on your LAN, instead of like 192.168.1.255 use a multicast address like 224.0.0.1 when streaming, then configure your hosts to listen to 224.0.0.1 and it works fine.
sh4d0w
Posts: 1
Joined: Sat Jun 16, 2012 7:39 am

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby sh4d0w » Sat Jun 16, 2012 7:43 am

Thank you for your great efforts.
I just want to ask when I an broadcasting a multiple pips (Multiple channel) how can the client choose between the two channel (The client is a VLC program).
plkw
Not too shy to talk
Posts: 15
Joined: Thu May 01, 2014 7:03 am

Re: FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby plkw » Wed Oct 25, 2017 4:17 am

Hello,

I manage to have this feature working but I wondered if the same could be done with a Linux Stb as client ?

If it can, could someone please let me know how the service should be written ?
I tried with Dreamset to add a non-TS channel service with the "192.168.x.x:1234" but it doesn't result anything positively...

Thank you in advance if you can help :)
- DvbDream v3.3
- Core i5-4590 @3.30 GHZ
- Graph Card NVIDIA GeForce GTX 970
- 16 Go RAM

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests