FAQ: LAN Broadcasting with DVB Dream

General discussion . (Do not post bug reports or feature requests in this section!)

Moderators: FredB, X05, Dreamer

ice
Just popping in
Posts: 8
Joined: Sat Dec 09, 2006 11:46 pm
Contact:

Postby ice » Thu Dec 14, 2006 10:46 pm

Working with 192.168.7.255 ! Tnx

dwarves
Just popping in
Posts: 9
Joined: Sat Dec 23, 2006 5:44 am

Postby dwarves » Sat Dec 23, 2006 2:35 pm

It works!!!! i am going to test it via my wifi...but i think that it works again!
skystar2
User avatar
Dreamer
Moderator
Posts: 1204
Joined: Fri Jun 16, 2006 5:46 pm
Location: Slovakia

Postby Dreamer » Sun Dec 24, 2006 6:21 pm

Do you know that it's possible to stream more than one channnel?

If you open one or more PIP channels, you can switch between channels in VLC by menu > Navigation > Programme. However, video is not smooth here, I need to test it more though...
Dreamer
gebeleizis
Not too shy to talk
Posts: 10
Joined: Thu Dec 07, 2006 2:12 pm

Postby gebeleizis » Sun Dec 24, 2006 9:33 pm

Dreamer wrote:Do you know that it's possible to stream more than one channnel?

If you open one or more PIP channels, you can switch between channels in VLC by menu > Navigation > Programme. However, video is not smooth here, I need to test it more though...


It works here...sort of.
It's just that it makes DVBD to hang after switching channels in VLC. Maybe there is something bad with my configuration...

EDIT:Definitely something wrong with my settings. It works OK now. Actually works great! [/u]
dwarves
Just popping in
Posts: 9
Joined: Sat Dec 23, 2006 5:44 am

Postby dwarves » Mon Dec 25, 2006 10:44 am

Dreamer wrote:Do you know that it's possible to stream more than one channnel?

If you open one or more PIP channels, you can switch between channels in VLC by menu > Navigation > Programme. However, video is not smooth here, I need to test it more though...


it works fine..!! when i press the next track button... vlc change to pip streaming ....!
skystar2
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Postby FredB » Mon Dec 25, 2006 12:43 pm

Thanks a lot for this info Dreamer :D

I'll try this trick very soon.
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr
-----------------------------------------------------------------------
Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0
User avatar
Dreamer
Moderator
Posts: 1204
Joined: Fri Jun 16, 2006 5:46 pm
Location: Slovakia

Postby Dreamer » Mon Dec 25, 2006 4:54 pm

FredB wrote:Thanks a lot for this info Dreamer :D

It wasn't me, it was jack from skystar2.info forum. :wink:

Anyway, it looks the buttons don't work quite good, perhaps there are some keyboard shortcuts...
Dreamer
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Postby FredB » Mon Dec 25, 2006 9:41 pm

Dreamer wrote:It wasn't me, it was jack from skystar2.info forum. :wink:


So thanks to have relayed this info on this forum :wink:
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr

-----------------------------------------------------------------------

Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0
dwarves
Just popping in
Posts: 9
Joined: Sat Dec 23, 2006 5:44 am

Re: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby dwarves » Tue Dec 26, 2006 3:55 am

FredB wrote:LAN Broadcasting with DVBDream and VLC :

Next step:
[list]
[*] testing broadcasting on a Wireless network with the DG834G (WiFi 54Mbps)


To be continued...


it doesn't work for me... i can't watch via wifi
skystar2
jrosado
Not too shy to talk
Posts: 17
Joined: Mon Feb 12, 2007 4:33 am

Postby jrosado » Mon Feb 12, 2007 3:12 pm

My VLC receives the stream, but i can't get any video or audio. The info gives me input data, but no decoded video or audio.

Anyone knows why?
Technisat SkyStar2, AMD Athlon 64 3200+, Asus A8E-N Mainboard, Asus Nvidia GeForce 6600GS Silent, Silverstone LC10M HTPC box with SoundGraph Imon System :D
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Re: LAN Broadcasting with DVB Dream

Postby FredB » Mon Feb 12, 2007 4:28 pm

dwarves wrote:it doesn't work for me... i can't watch via wifi


Tested OK with DG834G or WG602 as transmitter and several WiFi receiver.

jrosado wrote:My VLC receives the stream, but i can't get any video or audio. The info gives me input data, but no decoded video or audio.

Anyone knows why?


First at all, make a record and try to view it with VLC (open file)... If it works fine, try to modify buffer size in DD Lan Streaming panel.

As DD uses UDP streaming, there's no control of packets delivery so if some packets are lost, VLC can not display well the TS streaming from DD.
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr

-----------------------------------------------------------------------

Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0
jrosado
Not too shy to talk
Posts: 17
Joined: Mon Feb 12, 2007 4:33 am

Postby jrosado » Tue Feb 13, 2007 2:01 am

I found out the problem: I had no mpeg2 decoders on the PC with VLC. it should have, since i have powerdvd installed, but since there were some problems with my pc, i think the codecs were lost.
Technisat SkyStar2, AMD Athlon 64 3200+, Asus A8E-N Mainboard, Asus Nvidia GeForce 6600GS Silent, Silverstone LC10M HTPC box with SoundGraph Imon System :D
gebeleizis
Not too shy to talk
Posts: 10
Joined: Thu Dec 07, 2006 2:12 pm

Postby gebeleizis » Tue Feb 13, 2007 3:34 am

jrosado wrote:I found out the problem: I had no mpeg2 decoders on the PC with VLC. it should have, since i have powerdvd installed, but since there were some problems with my pc, i think the codecs were lost.

AFAIK, VLC is not a directshow player, so it doesn't need any external codecs.
jrosado
Not too shy to talk
Posts: 17
Joined: Mon Feb 12, 2007 4:33 am

Postby jrosado » Tue Feb 13, 2007 3:38 am

Well..i don't know...it only worked when i installed elecard codec. :?
Technisat SkyStar2, AMD Athlon 64 3200+, Asus A8E-N Mainboard, Asus Nvidia GeForce 6600GS Silent, Silverstone LC10M HTPC box with SoundGraph Imon System :D
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Postby FredB » Tue Feb 13, 2007 12:27 pm

As it was previously said VLC does not need extra codecs. Everything is already included in this marvelous software.

I don't know from where comes your problem but it seems that you have issues with codecs installation on your computer.

I write it once more, do not install Codecs Packs (such as K-Lite) they often create more problems than they solve them.
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr

-----------------------------------------------------------------------

Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests