DvbDream Community

- No topics related to illegal ways of watching TV ! -
It is currently Wed Oct 01, 2014 1:16 pm

All times are UTC - 7 hours

   



Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sat Mar 22, 2008 3:21 am 
Offline
love DVB Dream!
User avatar

Joined: Fri Sep 08, 2006 4:52 am
Posts: 191
Location: 49565 Germany
DD Version 1.4 p1

Since a few days i have probs watching the program 3SAT on Astra 19.2°.
Video-Buffer runs up until reset and it begins again.
Program e.g. KIKA and others on same TP runs fine.

Some hours later i noticed that sound is switched to AC3. I didn't do that !!!
When i switch back to any other sound-track picture is ok.

I checked this behavior on several programs on several positions which are transmitting AC3-sound.
Everywhere the same prob as described abaove.

It doesn't seems to matter a selection / combination of codecs and / or renderer.

Seems to be a bug.... Can anyone confirm this ?

_________________
.
Visit the german DD-Forum: www.dvbdream.de
_________________________________________
90cm Dish on Rotor STAB HH 120 / Uni-LNB + 90cm Dish / Dual-Quad-LNB to 9/8 MultiSwitch for 23.5°E/19.2°E --- SkyStar 2, SkyStar USB-Box plus, TwinHan 1041 S2, Technotrend S-3200 S2, DVBWorld S2, Terratec Cinergy T USB XE --- a few PCs with AMD-CPU/ASUS-Boards from Athlon-2400+ to 64 X2 5600+, 1-2GB RAM, totally up to 2 TB HardDisk, nVidia Graphics. All using XP-Professional - everytime up2date


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 29, 2008 7:22 am 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
Where are you selecting the audio type?

I am having this problem if I use any other audio codec then, Microsoft MPEG-1/DD Audio Decoder.

And with the Microsoft codec I only get AC3 output.

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 4:47 am 
Offline
love DVB Dream!
User avatar

Joined: Fri Sep 08, 2006 4:52 am
Posts: 191
Location: 49565 Germany
If a program transmitts more than one audio-channel (only then if !) you will get a little loudspeaker-symbol below the video-window - between signal/quality- and video/audio-buffer display.
Simply klick on it.
Also you can hit the 'A'-key on the keyboard to toggle between available sounds. (only since V 1.4i !!!)

_________________
.
Visit the german DD-Forum: www.dvbdream.de
_________________________________________
90cm Dish on Rotor STAB HH 120 / Uni-LNB + 90cm Dish / Dual-Quad-LNB to 9/8 MultiSwitch for 23.5°E/19.2°E --- SkyStar 2, SkyStar USB-Box plus, TwinHan 1041 S2, Technotrend S-3200 S2, DVBWorld S2, Terratec Cinergy T USB XE --- a few PCs with AMD-CPU/ASUS-Boards from Athlon-2400+ to 64 X2 5600+, 1-2GB RAM, totally up to 2 TB HardDisk, nVidia Graphics. All using XP-Professional - everytime up2date


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 11, 2008 8:18 am 
Offline
love DVB Dream!
User avatar

Joined: Fri Sep 08, 2006 4:52 am
Posts: 191
Location: 49565 Germany
Final suggestion !?

If a programm has the ability to select AC-3 sound but there is no AC-3 actually transmitted, the video-buffer will overflow.

I checked several codec-combinations but it's always the same.
Switching bach to normal stereo or 2-ch, everything's fine again.

Must be a bug in DD !

_________________
.
Visit the german DD-Forum: www.dvbdream.de
_________________________________________
90cm Dish on Rotor STAB HH 120 / Uni-LNB + 90cm Dish / Dual-Quad-LNB to 9/8 MultiSwitch for 23.5°E/19.2°E --- SkyStar 2, SkyStar USB-Box plus, TwinHan 1041 S2, Technotrend S-3200 S2, DVBWorld S2, Terratec Cinergy T USB XE --- a few PCs with AMD-CPU/ASUS-Boards from Athlon-2400+ to 64 X2 5600+, 1-2GB RAM, totally up to 2 TB HardDisk, nVidia Graphics. All using XP-Professional - everytime up2date


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 22, 2008 3:47 am 
Offline
Just popping in

Joined: Tue Apr 22, 2008 3:38 am
Posts: 5
I can confirm this bug (?!).

AC3 does not work in combination with DD 1.4i P1.

Codecs installed: Cyberlink 7 and 8 Ultra

_________________
80cm Dish / Quad-LNB for 19.2°E --- Technotrend S-3200 with TT BDA-Driver 5.0.0.19 --- a PC with AMD Athlon 64 X2 4600+, 2 GB RAM, totally up to 640 GB HardDisk, ATI HD 4670 Graphics, Using XP-Professional SP3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 22, 2008 9:20 am 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
This codec works;
Found a working AC3 to stereo audio codec filter;

MainConcept Dolby Digital Audio Decoder CLSID: {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B}

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 22, 2008 10:57 am 
Offline
Just popping in

Joined: Tue Apr 22, 2008 3:38 am
Posts: 5
I've tested the newest version of the "MainConcept MPEG Audio Decoder", which is part of the free Mainconcept demo "Showcase".

It has a CLSID which differs from yours and AC3 does not work.

_________________
80cm Dish / Quad-LNB for 19.2°E --- Technotrend S-3200 with TT BDA-Driver 5.0.0.19 --- a PC with AMD Athlon 64 X2 4600+, 2 GB RAM, totally up to 640 GB HardDisk, ATI HD 4670 Graphics, Using XP-Professional SP3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 22, 2008 4:38 pm 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
Samoht wrote:
I've tested the newest version of the "MainConcept MPEG Audio Decoder", which is part of the free Mainconcept demo "Showcase".

It has a CLSID which differs from yours and AC3 does not work.


Try; MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.23862 from; http://codec.kiev.ua/mpeg2.htm

The CLSID will need to match. Please report whether it works for you.

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 10:51 am 
Offline
Just popping in

Joined: Tue Apr 22, 2008 3:38 am
Posts: 5
I've tested the following Decoders:

MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.23862
MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115
MainConcept.Elecard.Universal.Audio.Decoder.v1.5.347

None of them works and there is no matching CLSID.

_________________
80cm Dish / Quad-LNB for 19.2°E --- Technotrend S-3200 with TT BDA-Driver 5.0.0.19 --- a PC with AMD Athlon 64 X2 4600+, 2 GB RAM, totally up to 640 GB HardDisk, ATI HD 4670 Graphics, Using XP-Professional SP3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 12:18 pm 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
Samoht wrote:
I've tested the following Decoders:

MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.23862
MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115
MainConcept.Elecard.Universal.Audio.Decoder.v1.5.347

None of them works and there is no matching CLSID.


I just verified that MainConcept Dolby Digital Audio Decoder, {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B} is installed with MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115 on my computer.

Please note that you have to open guids file in notepad and add this line;

AUDIOCODEC26=MainConcept Dolby Digital Audio Decoder, {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B}

You next audio codec may be greater then AUDIOCODEC26 depending on if you have added any additional audio codec yet. Just use what ever number (26) is next. Any thing after a line which starts with a semi-colon (;) will not be read by DVBdream.

Can you post what audio chipset your motherboard has?

Mine is "8 Channels ALC888 Audio controller"

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 1:10 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Tue Apr 22, 2008 3:38 am
Posts: 5
Sorry, my mistake

Because I've extract the filters from the installer. I've forgoten to register on file.

Now it works.

Thank you for your help

Samoht

_________________
80cm Dish / Quad-LNB for 19.2°E --- Technotrend S-3200 with TT BDA-Driver 5.0.0.19 --- a PC with AMD Athlon 64 X2 4600+, 2 GB RAM, totally up to 640 GB HardDisk, ATI HD 4670 Graphics, Using XP-Professional SP3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 03, 2008 8:04 am 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
jerryt wrote:
Samoht wrote:
I've tested the following Decoders:

MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.23862
MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115
MainConcept.Elecard.Universal.Audio.Decoder.v1.5.347

None of them works and there is no matching CLSID.


I just verified that MainConcept Dolby Digital Audio Decoder, {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B} is installed with MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115 on my computer.

Please note that you have to open guids file in notepad and add this line;

AUDIOCODEC26=MainConcept Dolby Digital Audio Decoder, {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B}

You next audio codec may be greater then AUDIOCODEC26 depending on if you have added any additional audio codec yet. Just use what ever number (26) is next. Any thing after a line which starts with a semi-colon (;) will not be read by DVBdream.

Can you post what audio chipset your motherboard has?

Mine is "8 Channels ALC888 Audio controller"


Everyone with this problem;
PLEASE report what audio chipset your motherboard has?????

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 03, 2008 11:28 am 
Offline
Just popping in

Joined: Sat May 03, 2008 12:52 am
Posts: 3
I just setup my new Genpix Skywalker-1 yesterday. HD looks great, but there's no sound. I can't for the life of me get AC3 audio to work. MPEG-2 audio works fine. I read jerryt's install instructions, but I'm having some problems.
I tried looking for MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.19115 and couldn't find it. I did find MainConcept.MPEG2.Decoder.v7.2.0.23862, but that didn't install correctly. I gave me a "couldn't find maindddec.dll file" error and it couldn't register mcddad.ax. I tried to register the file manually using "regsvr32 mcddad.ax /s", but that didn't work. I also added the following line to my guids.ini: "AUDIOCODEC26=MainConcept Dolby Digital Audio Decoder, {3AFC752C-7802-489D-A6F9-9CE15DF4324B}" I don't know if the CLSID is correct, I'm not that familiar with how that works.
I'm running a Dell Inspiron 530 I purchased last month. I'm using the integrated audio, I think it's the Realtek High Definition audio chipset. In Windows Control Panel->Realtek HD Audio Manager->Information:
Audio Driver Version: 6.0.1.5408
DirectX Version: DirectX 10.0
Audio Controller: HD Audio
Audio Codec: ALC888

Can somebody help me out? It will be greatly appreciated! Thanks in advance.

_________________
Dish 1000.2
Genpix Skywalker-1, driver 1.1.1
Dvbdream 1.4i
Dell Inspiron 530 - Intel Core 2 Quad Q6600
Nvidia 8800 GT
Vista Home Premium


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 03, 2008 11:55 am 
Offline
Just popping in

Joined: Tue Apr 22, 2008 3:38 am
Posts: 5
There is an other solution based on the freeware ratDVD (version 0.78 ).

The ac3 audio decoder of ratDVD also works.

Please add the following line to the DVDDream guids.ini:

AUDIOCODEC26=XEBDAD, {2148F547-FDBC-4780-988A-75A4932587E0}

_________________
80cm Dish / Quad-LNB for 19.2°E --- Technotrend S-3200 with TT BDA-Driver 5.0.0.19 --- a PC with AMD Athlon 64 X2 4600+, 2 GB RAM, totally up to 640 GB HardDisk, ATI HD 4670 Graphics, Using XP-Professional SP3


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 03, 2008 8:13 pm 
Offline
love DVB Dream!

Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am
Posts: 153
benderbot wrote:
Can somebody help me out? It will be greatly appreciated! Thanks in advance.


Check your PM

_________________
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group