DvbDream Community

- No topics related to illegal ways of watching TV ! -
It is currently Sat Oct 25, 2014 6:48 pm

All times are UTC - 7 hours

   



Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
PostPosted: Sat Mar 01, 2008 11:02 am 
Offline
relocation
User avatar

Joined: Fri Jun 16, 2006 9:50 am
Posts: 1705
http://www.dvbdream.org/files/bda_20080301_6.rar


please test and report the results.

Tested on:
- Hauppauge Nova-S-Plus (DVB-S) by Odz
- Geniatech DigiStar 3 (DVB-S) by SiDz

_________________
DVB Dream - because I have to dream about having time to code it


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 01, 2008 4:14 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Dec 29, 2007 6:18 pm
Posts: 4
rel wrote:
http://www.dvbdream.org/files/bda_20080301_6.rar


please test and report the results.

Tested on:
- Hauppauge Nova-S-Plus (DVB-S) by Odz
- Geniatech DigiStar 3 (DVB-S) by SiDz



Sweet, it works... Thank you very much.

I have tested it a bit, and I have only found one problem this far. I can't get it to change to port 5 on my 8 port switch, but that might be because I don't quite understand the configuration in DVBDream.

I have attached my current DiSEqC settings here. If it's supposed to work, then maybe you could give a few pointers on how to get it working?

I have configged Astra 2A, 2B, 2D with the following
Raw Diseqc: E0 10 38 F0
Uncommitted: 1

All the other positions are configged with their respective Raw Diseqc values and uncommitted 0.


Regards
Elector


Attachments:
DVBDream_Diseqc_Settings.png
DVBDream_Diseqc_Settings.png [ 15.13 KiB | Viewed 17718 times ]

_________________
Hauppauge WinTV HVR-4000 / 8-port DiSEqC / 5 LNB
NVIDIA 8800-GT / 4GB RAM / WinXP


Last edited by Elector on Sun Mar 02, 2008 7:44 am, edited 2 times in total.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 2:00 am 
Offline
Just popping in

Joined: Fri Dec 08, 2006 2:04 am
Posts: 5
rel wrote:
http://www.dvbdream.org/files/bda_20080301_6.rar


please test and report the results.

Tested on:
- Hauppauge Nova-S-Plus (DVB-S) by Odz
- Geniatech DigiStar 3 (DVB-S) by SiDz


many thanks rel,

i have HVR 4000
and diseqC works very well,
i have astra and hotbird and diseqC are config as ku-linear, no raw,
uncommitted disabled,
all hd-S2 transponder on this sat are scan is ok,

thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 5:17 am 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Dec 29, 2007 6:18 pm
Posts: 4
Elector wrote:
I have tested it a bit, and I have only found one problem this far. I can't get it to change to port 5 on my 8 port switch, but that might be because I don't quite understand the configuration in DVBDream.

I have attached my current DiSEqC settings here. If it's supposed to work, then maybe you could give a few pointers on how to get it working?

I have configged Astra 2A, 2B, 2D with the following
Raw Diseqc: E0 10 38 F0
Uncommitted: 1

All the other positions are configged with their respective Raw Diseqc values and uncommitted 0.


I noticed that bud didn't use any raw diseqc values, so I tried to remove those from all satellites, and it still works great for port 1-4, but I can't get port 5 working. :-(

Any suggestions would appreciated.


Regards
Elector

_________________
Hauppauge WinTV HVR-4000 / 8-port DiSEqC / 5 LNB
NVIDIA 8800-GT / 4GB RAM / WinXP


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 6:48 am 
Offline
relocation
User avatar

Joined: Fri Jun 16, 2006 9:50 am
Posts: 1705
bud wrote:


many thanks rel,

i have HVR 4000
and diseqC works very well,
i have astra and hotbird and diseqC are config as ku-linear, no raw,
uncommitted disabled,
all hd-S2 transponder on this sat are scan is ok,

thanks


thanks for the confirmations

@Elector, pick "None" as diseqc switch type. Then add all satellites you will use to the tree. This way, you can assign uncommitted switch ports for each sat when you double click on them and go to uncommitted tab. (1..5)

_________________
DVB Dream - because I have to dream about having time to code it


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 7:28 am 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Dec 29, 2007 6:18 pm
Posts: 4
rel wrote:
@Elector, pick "None" as diseqc switch type. Then add all satellites you will use to the tree. This way, you can assign uncommitted switch ports for each sat when you double click on them and go to uncommitted tab. (1..5)


Ok. Tried that, didn't get it working.

Should I use Raw Diseqc commands with this setup? I tried without and it didn't work.

I have attached my current setup.

Thor, Sirius, Hotbird and Astra 1 are all set to Uncommitted 0
Astra 2 is set to Uncommitted 1

Sounds about right to me, but not working?


Edit:
I just tested with raw values
Uncommitted 0 for these 4
Thor = E0 10 38 F0
Sirius = E0 10 38 F4
Hotbird = E0 10 38 F8
Astra 1 = E0 10 38 FC

Uncommitted 1 for this one
Astra 2 = E0 10 38 F0

I can switch between the first 4, but it isn't working for Astra 2.


Regards
Elector


Attachments:
DVBDream_Diseqc_Settings_none.png
DVBDream_Diseqc_Settings_none.png [ 11.33 KiB | Viewed 17671 times ]

_________________
Hauppauge WinTV HVR-4000 / 8-port DiSEqC / 5 LNB
NVIDIA 8800-GT / 4GB RAM / WinXP
Top
 Profile  
 
 Post subject: dont work for me
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 6:55 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Aug 19, 2006 5:23 pm
Posts: 5
Im trying with an hvr4000 and the mot-sat3 with alone universal lnb on dvbdream 1.4i on vista 64.

Dont work for me, i used usals, raw diseq, diferent options and without success.

Under options/diseqc i put no diseqc and i trying with 3 diferent sats, hotbir, astra and hispasat.

Into options/positioner window dont move the motor with a generic diseqc selected. Option send dont work too, on send option behind sat name didnt work too, sometimes tell that the motor will be moved but no movement at all.

Sometimes raw diseqs codecs on positioner window changes, same sat and different raw codes, with 4 bits or 5 bits.
I like your software for sure, best free dvb-splayer for sure but with this powerfull card didnt work for me.

Tx for your great software

_________________
DVB-T card: AverMedia Speedy hybrid pci-e


Top
 Profile  
 
 Post subject: re
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 8:57 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Aug 19, 2006 5:23 pm
Posts: 5
I have more questions about ur software and hvr4000 device.
On device menu there are options for setup offset, what offset do i put for hvr4000?, there are 3 options...0, 166 and 167.
It is posible to view spanish TDT on Hispasat with dvbdream? i scaned transponders of all spanish TDT channels without sucess.

_________________
DVB-T card: AverMedia Speedy hybrid pci-e


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 8:58 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Sun Mar 02, 2008 8:47 pm
Posts: 9
works great!

I only have 2 sats setup on port 3 of a disqc sw with with a 22k sw for testing, a bonus I noticed is much faster channel changes. When I get a chance I will add lnbs to other ports and see what happen.

Much thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 7:06 am 
Offline
Just popping in

Joined: Thu Feb 14, 2008 10:22 am
Posts: 7
I have a GeniaTech USB SatBox and the DiseqC still does not work for me. I tried it with and without raw DiseqC commands and still not a "go". Scanning whichever sat always does the very first sat on LNB1.

I would be interested in knowing from anyone how his/her exact set up for GeniaTech Satbox supporting 4 sats. Thanks.

_________________
Geniatech USB Satbox/BDA


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 3:44 am 
Offline

Joined: Sun Feb 03, 2008 3:17 am
Posts: 1
Location: Gloucester U.K
:D Yes, this patch works on my Hauppauge Nova-HD-S2.
Thanks!
All that's needed now for a perfect DvbDream experience is smooth HD performance, like AltDvb...

_________________
Hauppauge NOVA-HD-S2
3 LNBs with DiSEqC 1.0
AMD 64 X2 BE-2400 2.3GHz
OCZ 1GB x 2, 800MHz Platinum
Nvidia 8400GS (with hardware H264, yes really!)
XP Pro SP2


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 11:54 am 
Offline
Just popping in

Joined: Sun Dec 16, 2007 9:32 am
Posts: 4
Work fine in HVR-4000 if you select DISEQC. But if you select minidiseqc don't work. Always thinked that one is same of other just that 1 is for 2 outputs and other for 4 or more.

Anyway, that is not a problem, i can select diseqc and leave ports 3 and 4 in none.

Thanks for finally solve hauupauge problem.

_________________
Hauppauge winhvr-4000 / Diseqc 1.0
Intel CoreDuo / Nvidia GT8600 / 2gb mem / Windows XP SP2


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 5:25 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Sat Aug 19, 2006 5:23 pm
Posts: 5
jgar666 wrote:
Work fine in HVR-4000 if you select DISEQC. But if you select minidiseqc don't work. Always thinked that one is same of other just that 1 is for 2 outputs and other for 4 or more.

Anyway, that is not a problem, i can select diseqc and leave ports 3 and 4 in none.

Thanks for finally solve hauupauge problem.


Did u mean that diseqc work without ant switch? only qith a motor and a lnb?

_________________
DVB-T card: AverMedia Speedy hybrid pci-e


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 10:20 pm 
Offline
Just popping in

Joined: Thu Jan 10, 2008 1:31 pm
Posts: 4
Works flawless with the Nova-S and 4 port Diseqc

_________________
Genpix Skywalker-1/ver.2.13/
Win Server 2K3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 07, 2008 8:58 am 
Offline
Not too shy to talk

Joined: Sat Feb 02, 2008 1:08 pm
Posts: 15
THANK YOU !!!!!! :D

Working great now with my Stab HH 120 motor, Happauge WinTV-Nova-HD-S2.

Works stable with DVBDream 1.4h. Crashed once with 1.4i

Been having problems with 1.4i sometimes there is no image or EPG is received. The only thing is to reboot the PC and try again. I dont have this problem with 1.4h.

Is there a trick to get the card working again without having to reboot the PC?

_________________
Happauge WinTV-Nova-HD-S2 - DD1.4h - bda_20080301_6
- Drivers NOVA-HVR-CD40a2 - Driver version 2 2.119.25023.0 - remote + wtvirbridge ;-)

HTPC - WinXP SP2 - AMD 3800 X2 939 - 1GB DDR2
$20 Donated to DVBDream. Support DVBdream and donate some $ :-D


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group