BDA_ALL - Interface / latest revision

General discussion . (Do not post bug reports or feature requests in this section!)

Moderators: X05, Dreamer, FredB

User avatar
ScanMan
love DVB Dream!
Posts: 191
Joined: Fri Sep 08, 2006 4:52 am
Location: 49565 Germany

BDA_ALL - Interface / latest revision

Postby ScanMan » Sat Sep 29, 2007 2:35 am

... so here it is: Version 1.06

I tried to speed it up a little bit so that there should be no more stuttering on 'normal' programms.
DVB-S2 seems to have a little prob with displaying an synchronising video and audio. This is a prob of DD - this didnt depent on the interface.

Also some cards (Hauppauge NOVA-S2) won't tune to DVB-S2 programms.
There must be a special handling to tune those cards and i havn't any clue/info yet...

So everybody can try out this version and let me know the millions of other bugs :oops:

:mrgreen: ScanMan

To the ADMINS: please make the download available here - no upload possible for me.... I will post it under TESTERS.
Attachments
BDA_ALL_106_by_ScanMan.rar
BDA_ALL Device by ScanMan release 1.06
(75.48 KiB) Downloaded 22300 times

.
Visit the german DD-Forum: www.dvbdream.de
_________________________________________
90cm Dish on Rotor STAB HH 120 / Uni-LNB + 90cm Dish / Dual-Quad-LNB to 9/8 MultiSwitch for 23.5°E/19.2°E --- SkyStar 2, SkyStar USB-Box plus, TwinHan 1041 S2, Technotrend S-3200 S2, DVBWorld S2, Terratec Cinergy T USB XE --- a few PCs with AMD-CPU/ASUS-Boards from Athlon-2400+ to 64 X2 5600+, 1-2GB RAM, totally up to 2 TB HardDisk, nVidia Graphics. All using XP-Professional - everytime up2date
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Postby FredB » Sat Sep 29, 2007 5:51 am

Thanks a lot for this new release !!! :D

I'll try it very soon.
To the ADMINS: please make the download available here - no upload possible for me.... I will post it under TESTERS.
Done :wink:

[Also available on forum PCTVSat's download miror (in repertory Patches&Fixes)]
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr
-----------------------------------------------------------------------
Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0
TheKrell
Home away from home
Posts: 65
Joined: Wed Aug 08, 2007 1:30 pm
Location: Fairfax, VA

Still crashing W2K

Postby TheKrell » Sat Sep 29, 2007 1:53 pm

DD not running. Copied two new files to DD Devices folder. Started DD, went to Options --> Device, selected new ScanMan driver, hit Start, OK, then exited DD. Upon restart of DD, I am suddenly looking at my computer BIOS's powerup self test. :shock: Am I doing something wrong, or is this just W2K which is otherwise ultra stable and runs for weeks without a problem? I seem to be the only tester around here with this symptom. Possibly the last holdout on W2K in NA.

My BDA_ALL.LOG has (other than comments) only four lines in it:

[MAIN]
CreateLog=Yes
AddGraphToROT=YES
LoadTHCIParser=NO

I do note some initial errors from BDA.LOG:

[09/29/07 16:30:13 : 2875] IOCTL Error: THBDA_IOCTL_SET_REG_PARAMS failed!
[09/29/07 16:30:13 : 2875] THBDA_IOCTL_SET_REG_PARAMS_Fun() does not work on this device.

It then says Lock failed! and goes on with about 30 lines of DeviceGetList() commands. Then that file ends also.
Twinhan 1025 DishPro LNB DP34 switch Echostar satellites at 119, 110, 61.5
User avatar
FredB
love DVB Dream!
Posts: 315
Joined: Fri Jun 16, 2006 1:19 pm
Location: France
Contact:

Re: Still crashing W2K

Postby FredB » Sat Sep 29, 2007 3:35 pm

I seem to be the only tester around here with this symptom.
No, you're not the only one :wink:

I had the same issue with previous releases and also encounter it with this new release when using my Twinhan V1030A.

Here is what ScanMan answered to me on DD German forum, when I've notified this issue.
Hi Fred,
seems to be an error specially with TwinHan cards.
Some other reported also probs with it.
I' ll try to fix it soon.
Notice that this card runs fine with native DD BDA-S device interface.

This new release run fines (as previous releases did) with my Terratec Cinergy 1200 DVB-S. I haven't tested it with my Pinnacle PCTV 450i (PCTV Sat Pro PCI) yet.

A member of forum PCTVSat have also reported that his TT S2-3650 USB card runs fine on Astra 19.2°E with this release (he hasn't tested any previous releases), but as he only have one LNB he could not test DiseqC functions.
J'ai essayé pour vous ( et surtout pour moi!) DVB Dream avec le driver BDA_All 1.0.6 de Scan Man, associé à mon boîtier USB-2 Technotrend® S-3650.
OS Windows Vista.

Ca fonctionne très bien (Astra 1A-H).

-------------------------------------------
Translation :
-------------------------------------------

I've run tests for you (but at first for me!) with DVB Dream and ScanMan's 1.06 BDA_ALL device interface on my external USB Technotrend S-3650. The OS used was Windows Vista.

It runs very fine (Astra 1A-H).
Forum PCTVSat : http://pctvsat.free.fr
-----------------------------------------------------------------------
Pinnacle PCTV Sat + Terratec Cinergy 1200 DVB-S / Athlon 64 3500+ - 2048 Mb DDR - GeForce 7900 GS
Twinhan Vision Plus 1030A + Asus Europa II Hybrid / PIV D920 2x2.8 Ghz - 2048 Mb DDR2 - GeForce 7600 GS
PCTV Sat Pro PCI (PCTV 450i) + DVICO Fusion HDTV USB / Athlon XP 3200+ - 1024 Mb DDR - GeForce 6600GT
-----------------------------------------------------------------------
Collective installation with 2 LNB Quad and multiswitches DiseqC - LNB A = Astra 19.2°E - LNB B = Hotbird 13.0°E - Commutation = 13V/18V/22K + DiseqC 2.0
mr_kite
Not too shy to talk
Posts: 18
Joined: Thu Jul 05, 2007 1:44 pm

Twinhan Mantis Doesn't work

Postby mr_kite » Wed Oct 03, 2007 2:37 pm

I tried this with my New Twinhan Mantis AD-SP 400 card and it doesn't work at all. Driver loads ok no errors Actually I do see signal strength and quality when I scan but it doesn't find any channels even on first port. I also tried it with my Twinhan 1027 card that has no improvement over regular drivers already in DD. I can watch TV and I can scan the first port on my disqec swith which is a very nice CHIETA switch which works perfectly in mt.

What are the Raw commands for all four ports on Disqec Switch? I only see one in the program which I assume is for port 1
E0 31 6B 01

but what about the other 3 ports how do I send those commands?

Also which channels are DVB-S2 channels?

I'm using disqec 1.0-2.0 lof 11250000 sw 11700000 lof 11250000 and have sats on

port1=82
port2=91
port3=110
port4=119
Last edited by mr_kite on Wed Oct 03, 2007 3:41 pm, edited 1 time in total.
Intel Duo 2.8 Twinhan 1027
jerryt
love DVB Dream!
Posts: 153
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 am

Postby jerryt » Wed Oct 03, 2007 3:41 pm

Committed lnb1 raw command E0 10 38 F0
Committed lnb2 raw command E0 10 38 F4
Committed lnb3 raw command E0 10 38 F8
Committed lnb4 raw command E0 10 38 FC
Twinhan 1020a driver 2.4.1.1, Skystar2 2.3 driver 4.4.0, Genpix USB, T90 and SG2100 w QPH-031.
mr_kite
Not too shy to talk
Posts: 18
Joined: Thu Jul 05, 2007 1:44 pm

1.06 driver gives error 1 on Mantis Card

Postby mr_kite » Wed Oct 03, 2007 5:22 pm

actually I get an error=1 (unable to start device" when I try this new driver. 1.03-1.05 started but this one won't even start.
Intel Duo 2.8 Twinhan 1027
warre
Just popping in
Posts: 7
Joined: Sat Oct 20, 2007 8:44 am
Location: Kouvola,finland

Postby warre » Sat Oct 20, 2007 2:09 pm

Tested with my Artec T14BR usb dvb-t device. Seems to be working otherwise ok, but signal Level reported at the bottom of the mainscreen stays at 0%. Quality is 100%.
Artec T14BR dvb-t usb receiver
Core2duo e6300
Geforce 8600Gt
Windows Vista 32bit
dudemanly
Posts: 1
Joined: Thu Oct 25, 2007 3:48 pm

Postby dudemanly » Thu Oct 25, 2007 3:52 pm

If you use a RAW command, do the DISEQC parameteres such as LOF1,2 and LOF SW change?
I am using 11250000,0,11250000 right now and can't the DISEQC to switch birds with the raw command.

Thanks
Committed lnb1 raw command E0 10 38 F0
Committed lnb2 raw command E0 10 38 F4
Committed lnb3 raw command E0 10 38 F8
Committed lnb4 raw command E0 10 38 FC
P4 3.0 GHz
1 GB RAM
ATIi x800 PRO WITH 256MB OF RAM
TWINHAN 1027
CHIETA DISEQC
User avatar
ScanMan
love DVB Dream!
Posts: 191
Joined: Fri Sep 08, 2006 4:52 am
Location: 49565 Germany

Postby ScanMan » Tue Oct 30, 2007 3:24 am

Some people reported a crash when DD (1.3 and 1.4) starts without any BDA-Driver/-Hardware installed.
I can reproduce this error and fixed the prob. Please try/test latest version 1.07 in attachment.

If somebody's looking at the LOG and it will report any errors like
- THBDA_IOCTL_SET_REG_PARAMS failed!
- THBDA_IOCTL_SET_REG_PARAMS_Fun() does not work on this device.
- ... or any other notice begins with THBDA_...
this behavior belongs to the type of driver used with the TH.
This is a 'test' and is only needfull if there's a TH with CI is installed.
Driver will work quite normal and this has NO AFFECT in normal using !

If you are using TH and have a MultiSwitch / MonoBlock or any other DiSEqC-Switches it is neccessary to tick 'Always send DiSEqC' with a repitition-rate of min. 1 !
Otherwise adequate information will not reach the card !

Users with special switches have to try Un-/commited setup in DiSEqC.

An other prob here with my TH 1041 / AD-SP 400:
The actual driver 1.0.5.9 is extremly slow - startup takes several seconds - also switching channels on different TPs.
With rel's BDA-Native-Interface the card will not be recognized first time - it needs to be started manualy every time... Can somebody confirm this behavior ?

:? ScanMan

EDIT:
There's a prob having both BDA-Native and BDA_ALL started at the same time in V 1.4 and maybe switching between them. End's up in a crash and/or DD couldn't be cloed anyway.
Seems to be fixed also with this release ! I don't have probs anymore...
Attachments
BDA_ALL_107.rar
(203.68 KiB) Downloaded 7621 times
wsk125turbo
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2007 4:36 pm
Location: xccxasas

Postby wsk125turbo » Sat Nov 03, 2007 6:22 pm

ScanMan please can you add to support card: starbox 7201 (not A!), because now he support only one program :( (no HDTV mytheatre) please
starbox 7021/, 2bd /, bda 1.1c, / 2005 //, 1.72 ,windows XP ,fu**
Gabibbo
Just can't stay away
Posts: 26
Joined: Mon Nov 19, 2007 2:33 am

Postby Gabibbo » Mon Nov 19, 2007 9:02 am

ScanMan, thanks for BDA_ALL. Works here (StarBox 7021A) without a scratch, switching the ports of a diseqc switch. Will try to perform some tests with BDA_ALL and a motorised dish a bit later.
h0ca
Posts: 2
Joined: Mon Jun 26, 2006 10:44 am

skystar usb

Postby h0ca » Mon Nov 19, 2007 9:36 am

Scanman, BDA_ALL dosent work for skystar USB can u check it
walid_loulou
Not too shy to talk
Posts: 12
Joined: Wed Feb 21, 2007 3:35 am

7021

Postby walid_loulou » Mon Nov 19, 2007 9:52 am

hello scanman and thanks for the good work
starbox 7021 (not A!!!) no work with BDA_ALL. PLZ, do it working. i hate progdvb!!!
thanks.
twinhan USB starbox
Diego72
Just popping in
Posts: 9
Joined: Sun Nov 18, 2007 6:45 am

Postby Diego72 » Tue Nov 20, 2007 3:44 am


An other prob here with my TH 1041 / AD-SP 400:
The actual driver 1.0.5.9 is extremly slow - startup takes several seconds - also switching channels on different TPs.
With rel's BDA-Native-Interface the card will not be recognized first time - it needs to be started manualy every time... Can somebody confirm this behavior ?
Yes, scanman with 1041 I have the problems you saida bit slow on starting and the freeze on exit resolves itself closing the application. The swicthing channel is quite fast but sometimes I have to reselect the channel in order to have a image (sometimes I have a freeze image on old channel that normally go away after some second). For rel native driver I think it was as you said there was to start manually the device but as I remember it freezed and not really worked neither in manually.
I tried with dba all 1.0.7 driver installed and rel native driver (I use DD 1.4d) I started the native device and IT freeze (close app needed to exit the freeze).
But just tell me if you want me to test it again :wink:
Hoping being helpful, bye.
Th 1041 + CI - Win Xp X64 - Th 1.5.9 BDA driver

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest